Noga utvalda varumärken

På Sackeus är vi väldigt noga med de varumärken som vi säljer. Det räcker inte med att de ska vara rättvist handlade och ekologiska, de ska även vara tillräckligt bra för att konkurrera med vilken annan produkt som helst. Och det tycker vi att de är. Våra varumärken kan du läsa om här nedanför.

Sackeus

Sackeus egna varumärke har varit en pionjär på den svenska marknaden av ekologiska- och Fairtrade-certifierade produkter. Sackeus erbjuder kaffe, te, kakao, choklad och honung.
Se vårt Sackeus-utbud här.

Eguale

En prisvinnande design med produkter som alltid är 100% rättvisa och 100% ekologiska. I sortimentet finner du kaffe, te, choklad och snacksprodukter av bästa kvalité.
Se vårt Eguale-utbud här.

CafeOrganico

CafeOrganico var det första ekologiska- och Fairtrade-certifierade kaffet som såldes i de svenska livsmedelsbutikerna. CafeOrganico finns både som mellan- och mörkrost.
Se vårt CafeOrganico-utbud här.

Canaan

Det palestinska fair trade-kooperativet Canaan erbjuder ett unikt sortiment av högkvalitativa produkter som saknar motstycke – från oliver och olivoljor till tvål. En del av skördarna kommer från träd som har vuxit och burit frukt sedan 600-talet.
Se vårt Canaan-utbud här.

Traidcraft

Traidcraft är en brittisk fair trade-organisation som kombinerar handel med utvecklingsprojekt i utvecklingsländer. Vi säljer bland annat konfektyr, kakor, torkad frukt och honung från Traidcraft.
Se vårt Traidcraft-utbud här.

Flower of Hope

Lavendeloljan Flower of Hope r producerad av romer i ett av Rumäniens fattigaste områden. Tack vare ett samaarbete med Franciskanermunkar kan de framställa en produkt som bidrar till nya arbetstillfällen och bekämpar extrem fattigdom. Inkomsterna för oljan går förutom till löner också till att utveckla sjukvärd, skolor och andra nödvändigheter som rinnande vatten och toaletter.
Se lavendeloljan här.

Belvas

Belvas är ekologisk och Fairtrade-certifierad choklad som tillverkas för hand i fabriken i Belgien. Samtliga produkter består av naturliga ingredienser utan palmolja, konserveringsmedel eller artificiella aromer.
Se vårt Belvas-utbud här.

Ubuntu

Världens första Fairtrade-certifierade cola, med bland annat socker från Malawi och Zambia. Uttrycket Ubuntu förekommer på zulu och andra bantuspråk och betyder medmänsklighet och samverkan.
Se vårt Ubuntu-utbud här.

Oxfam

Oxfam är en välkänd brittisk biståndsorganisation. Sackeus säljer bland annat te, kaffe och choklad från Oxfam.
Se vårt Oxfam-utbud här.

Smiling Cashew

I byn Kassa Kunda odlar bönderna cashewnötter med stor passion och stolthet. Nötterna framställs under schyssta förhållanden, garanterade genom Fairtrade-märkning. Nötterna odlas, skördas samt förädlas i Gambia just för att skapa lokala arbetstillfällen och skickas sedan till Sverige, helt utan omvägar eller onödiga mellanhänder.
Se vårt Smiling Cashew-utbud här.

Eswatini

Eswatini Kitchen i Swaziland har haft stor framgång med att hjälpa missgynnade kvinnor in på arbetsmarknaden. Kooperativet tillverkar bland annat marmelader, mango chutney och kryddsåser.
Se vårt Eswatini-utbud här.

Fair trade Original

I sortimentet hittar du kryddor, oljor med mera. Det nederländska företaget har funnits sedan 1959, och är en av de verkliga pionjärerna inom fair trade.
Se vårt utbud här.

Africafe

Fairtrade-märkt snabbkaffe från Tanzania.
Kaffe från Africafe tillverkas av högkvalitativa Arabica- och Robustabönor som ger god arom och styrka. Africafe är 100% spraytorkat snabbkaffe utan tillsatser. Africafe är en av det absoluta pionjärprodukterna inom rättvis handel.
Se vårt Africafe-utbud här.