Skip to main content

Sackeus Kyrkkaffe stödjer ”Medmänniskor på flykt” under 2016

By 8 januari, 2016januari 18th, 2016Produkter, Världsprojekt

Från ”Ko- och kalv projektet” i Tanzania till projektet ”Stöd medmänniskor på flykt”.

Liksom tidigare år har Sackeus nu donerat 1 krona/ kg sålt Sackeus Kyrkkaffe under 2015, till Svenska kyrkans internationella arbete och projektet Ko- och kalv i Tanzania (P89). Projektet syftar till att ge marginaliserade personer en chans till försörjning genom att skänka dem en dräktig kviga.

Svenska kyrkans internationella arbete bedriver många viktiga projekt. Med tanke på krig, konflikter, fattigdom och klimatförändringar som driver miljoner människor på flykt har vi därför beslutat att Sackeus under 2016 kommer stödja Svenska kyrkans projekt ”Medmänniskor på flykt”.

Människor som går över gränsen till Serbien från Makedonien. Foto: Christer N Laenkholm/DCA/ ACT-alliansen

Människor som går över gränsen till Serbien från Makedonien. Foto: Christer N Laenkholm/DCA/ ACT-alliansen.

 

Svenska kyrkan jobbar både akut och långsiktigt. De finns på plats i några av världens största flyktingläger i många delar av världen bl.a. Jordanien, Kenya, Etiopien och Sydsudan. De jobbar också akut med mat, vatten och psykosocialt stöd till syriska flyktingar i främst Jordanien och till interna flyktingar i Irak. I Grekland, Serbien och Ungern stöder Svenska kyrkan medmänniskor som begett sig på den riskfyllda resan till Europa genom ACT-alliansen.

För varje kilo sålt Sackeus Kyrkkaffe under 2016 kommer alltså 1 krona gå direkt till ”Stöd medmänniskor på flykt”. En god anledning att njuta lite extra av ett redan gott kaffe! Så tack alla ni som dricker Sackeus Kyrkkaffe – det är er förtjänst att vi kan vara med och göra skillnad.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.