Skip to main content

Eguale julkaffe “Jag drömmer om en jul hemma” – ett kaffe med extra omtanke

By 9 oktober, 2019Okategoriserade

Eguale julkaffe är här! Den svenska rättvisepionjären Eguale presenterar ”Jag drömmer om en jul hemma”, ett kaffe med lite extra god eftersmak. 10 kronor per såld förpackning går till gatutidningen Faktums försäljarfond. Dessutom är kaffet Fairtrade-certifierat, ekologiskt, KRAV-märkt och klimatkompenserat. God jul!

Eguale julkaffe - jag drömmer om en jul hemma

Efter många års samarbete har Eguale och Faktum bestämt sig för att gå ännu längre. I år släpps ett julkaffe till förmån för Faktums försäljare, genom deras försäljarfond. Faktums försäljare är personer som befinner sig i ett socialt utanförskap eller i hemlöshet, och syftet med försäljarfonden är att dessa personer ska få möjlighet att själva investera i sådant som är viktigt för dem. Tidigare har pengarna bland annat gått till inköp av vantar till årets kalla månader, sänkt pris på tidningen (vilket lett till ökad förtjänst för försäljarna), och inköp av bekväma och rymliga ryggsäckar till alla försäljare.

”Jag drömmer om en jul hemma” består av bönor från Mexiko och Peru och har en välbalanserad, frisk smak med rund karaktär och fruktig syrlighet. Kaffet är Fairtrade-märkt, KRAV-märkt, WFO-märkt och EU-ekologiskt. Dessutom klimatkompenserat. Med andra ord är kaffet precis lika hållbart som allt annat Eguale-kaffe, men med skillnaden att man här även skänker en tia till gatan.

–  Vi på Eguale har stor respekt för Faktums viktiga arbete för utsatta människor. Vi brinner för social hållbarhet, och här har vi hittat en god vän i Faktum. För oss handlar det om internationell rättvis handel, att säkerställa att de som odlar och förfinar våra produkter får skäligt betalt, har goda arbetsförhållanden och verkar med omsorg om miljön. Tack vare vårt samarbete med Faktum har vi dessutom hittat ett sätt att engagera oss på hemmaplan. Att kunna hjälpa fler att hjälpa, känns helt rätt för oss. Särskilt i juletider, säger Jens Baagøe, VD och grundare, Eguale.  

Köp Eguale julkaffe här.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.