Skip to main content

Sackeus Kyrkkaffe mörkrost – 3 förändringar till det bättre

Sackeus Kyrkkaffe var den första certifierade Fairtrade-produkten i Sverige. Vi är stolta över vår historia, men samtidigt vill vi fortsätta att utvecklas. Därför fick Sackeus Kyrkkaffe mellanrost ny kostym tidigare i år. Nu följer Sackeus Kyrkkaffe mörkrost efter och får även det ny förpackning. Det nya paketet innebär 3 förändringar – till det bättre:
Sackeus Kyrkkaffe, Fairtrade och ekologiskt bryggkaffe
1: Storleksanpassning

Vi anpassar storleken på förpackningen till den nya branschstandarden 450 gram. Du kan enkelt jämföra kostnaden med våra konkurrenter, eftersom i stort sett alla numera gått ned från 500 gram till 450 eller 425 gram. Vi har dock valt att inte ändra kilopriset. Ett paket innehåller cirka 10 procent mindre och blir då cirka 10 procent billigare – det handlar alltså inte om en förtäckt prishöjning.

2: WFTO-märkning

Sackeus är medlem i WFTO; World Fair Trade Organization, och kan genom att vi har genomgått deras garantisystem sätta WFTO’s logotyp för rättvis handel på vårt kaffe. Märkningen innebär att hela vår organisation, inte bara vår produkt, uppfyller kraven i WFTO’s 10 principer för rättvis handel. Det gör Sackeus Kyrkkaffe unikt i förhållande till andra Fairtrade-märkta kaffealternativ. Läs gärna mer om World Fair Trade Organization och deras garantisystem för rättvis handel på www.wfto.com

3: Snyggare 

Den nya förpackningen är mer exklusiv. Vi tycker att den är mycket snyggare än den tidigare förpackningen, och förhoppningsvis håller du med!

 

Visste du att Sackeus skänker 1 krona för varje sålt kilo Sackeus Kyrkkaffe till Svenska kyrkans internationella arbete? Tack för att du visar oss förtroende genom att handla det kaffe som ändrat utvecklingen i positiv riktning för tusentals kaffeodlare och deras familjer!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.