Skip to main content

Marmelader och chutneys från Eswatini Kitchen – nu märkta fair trade!

Eswatini Kitchen i eSwatini  (tidigare Swaziland) har levererat smakrika marmelader och chutneys till Sackeus i många år – alltid under principerna för fair trade. Eswatini är, precis som Sackeus, en World Fair Trade Organization*. Med den senaste leveransen av marmelad finns därför nu WFTOs produktmärkning på burkarna. Märkningen förenklar för konsument genom att tydligt kommunicera att innehållet i burkarna är rättvist handlat.

Marmeladen och Chutneyn från Eswatini Kitchen är bara några av produkterna, i raden av många fler, som Sackeus kommer märka med WFTOs produktmärkning framöver. Håll utkik efter loggan här bredvid.

*World Fair Trade Organization och är en global organisation för aktörer som följer WFTO’s 10 principer för rättvis handel som verkar för att motverka orättvis handel och diskriminering. WFTO’s garantisystem baseras på de 10 principerna och uppfyller målen för rättvis handel – en handel som ger en hållbar försörjning och hjälper små producenter att komma undan marginalisering. Du kan läsa mer om WFTO här.Fair trade-marmelader från Eswatini

En glimt från Eswatini Kitchen

Har du några minuter över rekommenderar vi dig att titta på denna korta film från Eswatini Kitchen. Den har några år på nacken, men är fortfarande aktuell. Filmen beskriver arbetet i fabriken och människorna bakom den fantastiska marmeladen och chutneyn.

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.