Skip to main content

Världsmarknadspriset på kaffe fortsätter att öka. Ny prisjustering 1/1 2022.

Kära kund,
Vi vill alltid erbjuda er högsta kvalitet till ett bra pris, men när globala tillverkningspriser och fraktkostnader ökar måste vi motvilligt anpassa våra priser.

Världsmarknadspriset på kaffe fortsätter att öka och har nu stigit med ca 25% sedan juni. Detta i kombination med att US Dollar stärkt mot kronan innebär ökande kostnader för oss som vi inte längre kan absorbera själva. Vi aviserar därför en prishöjning med 12,95kr/kilo per den 1/1 2022.

Hur mycket blir då denna prishöjning om man räknar per kopp kaffe?
Jo, det blir ca 12-13 öre mer per kopp. En god reflektion. För när världsmarknadspriserna på råkaffe stiger så ökar kaffeodlarnas möjligheter att få en högre intäkt, framförallt de odlare som är Fairtrade certifierade kooperativ. Det innebär en bättre levnadsstandard för odlarna och deras familjer, och på lång sikt gynnar det hela kaffe branschen globalt genom att fler odlare känner trygghet och kan fortsätta en hållbar utveckling.

Ökade kostnader för frakter, emballage och drivmedel tvingar oss även att höja priserna på te, choklad och övrigt sortiment med 8–12%.

Vi hoppas på er förståelse för våra åtgärder då orsakerna till kostnadsökningarna ligger helt utanför vår kontroll.

Vänliga hälsningar,
Jens Baagøe, VD

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.