Skip to main content

Sackeus Kyrkkaffe – 3 förändringar till det bättre

By 31 januari, 2018februari 1st, 2018Ekologiskt, Fair Trade, Fairtrade, Nyheter, Produkter

Sackeus Kyrkkaffe 450gDu kanske har märkt att Sackeus Kyrkkaffe mellanrost har fått en ny förpackning? Sackeus Kyrkkaffe var den första certifierade Fairtrade-produkten i Sverige och förra året firade kaffet 20 år på marknaden. Kaffet har ändrat utvecklingen i positiv riktning för tusentals kaffeodlare och deras familjer tack vare dig som dricker det. Det är en historia som vi är stolta över, men samtidigt vill vi fortsätta att utvecklas. Därför har vårt kära Kyrkkaffe nu fått nya kläder som medför tre viktiga förändringar.

1: Storleksanpassning

Vi anpassar storleken på förpackningen till den nya branschstandarden 450 gram. Du kanske har noterat att nästan samtliga Fairtrade- och ekologiska kaffesorter har gått ifrån 500g till 450g eller 425g? Det innebär att vi väljer att anpassa oss till den utvecklingen. Vi har dock inte ändrat kilopriset – det handlar alltså inte om en förtäckt prishöjning, vilket är viktigt att notera.

2: WFTO-märkning

Sackeus är medlem i WFTO; World Fair Trade Organisation, och kan genom att vi har genomgått deras garantisystem sätta WFTO’s logotyp för rättvis handel på vårt kaffe. Märkningen innebär att hela vår organisation, inte bara vår produkt, uppfyller kraven i WFTO’s 10 principer för rättvis handel. Det gör Sackeus Kyrkkaffe unikt i förhållande till andra Fairtrade-märkta kaffealternativ. Du hittar logotypen längst ned till höger på förpackningen. Läs gärna mer om World Fair Trade Organization och deras garantisystem för rättvis handel på www.wfto.com, eller på vår blogg.

3: Snyggare

Den nya förpackningen är mer exklusiv. Ränderna är där som tidigare, men materialet är nytt. Vi tycker att den nya förpackningen är snyggare än den tidigare förpackningen och förhoppningsvis kommer du att hålla med!

Vi har levererat Sackeus Kyrkkaffe till församlingar över hela landet i många år. Utöver att kaffet är rättvist handlat skänker vi 1kr per sålt kilo kaffe till socialt arbete genom Svenska kyrkans internationella arbete. Vill du köpa Sackeus Kyrkkaffe till din församling, kan du göra det här.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.