Prisjustering av rooibos på grund av torka

Eguale Rooibos OrangeEfter flera års minskad tillgång på rooibos från Sydafrika har vi nu tvingats göra en kraftig prishöjning på samtliga rooibos-teer i vårt sortiment. Den minskade tillgången beror framförallt på flera års torka som bidragit till drastiska minskningar av skördarna. Detta i kombination med en stadigt ökad efterfrågan har gjort att priserna på råvaran har skjutit i höjden.

Vår leverantör av rooibos till Eguale Rooibos Orange anger att det under 2017 producerades 8-9000 ton rooibos jämfört med en efterfråga på 14-15000 ton. Under 2018 förväntas priset fortsätta stiga med ytterligare 30-50% på grund av underskottet av tillgång jämfört med efterfrågan.

Rooibos är blad och stam från Rooibos-busken och har använts till te i Sydafrika flera generationer tillbaka. Teet är rödbrunt till färgen och har en kryddig, sötaktig smak. Det är fullt av antioxidanter och mineraler så som järn, kalcium och zink – en riktig hälsodryck med andra ord! Dessutom är rooibos helt fritt från koffein.

Se vårt sortiment av te här.

 

 

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.